اصول اخلاقی انتشار مقاله

الف. وظایف نشریه

1.پایبندی به منشور اخلاقی: متولیان نشریات از جمله مدیرمسئول،‌ سردبیر، اعضای هیئت تحریریه، مدیرداخلی، ویراستار و... باید ضمن توافق نسبت به قوانین و منشور اخلاقی  نشریه، پایبندی عملی خود را نسبت به آن نشان دهند.
 2. حفظ مالکیت معنوی: قوانین حق تکثیر و اقتباس از سایر آثار ادبی و علمی باید توسط نشریه رعایت شده و حق افراد به هنگام انتشار محفوظ باشد.
3.تصمیم‌گیری منصفانه: تصمیم گیری درباره چاپ مقالات در هر مرحله‌ای بدون توجه به نژاد، جنسیت، گرایش، باورهای مذهبی، قومی، شهروندی، و... نویسندگان انجام شود.
4.محرمانه بودن اطلاعات: اطلاعات شخصی نویسندگان مقالات برای تمامی افرادی که به آن دسترسی دارند، مانند مدیر مسئول، سردبیر، اعضای هیات تحریریه، مدیر داخلی و اجرایی نشریه و سایر عوامل فعال از جمله داوران، مشاوران، ویراستاران باید کاملاً محرمانه بوده و در هر زمانی از آن محافظت شود.
5.ارزیابی مخفی: نشریه یک فرآیند ارزیابی مخفی دوطرفه را دنبال می‌کند که به موجب آن، نویسندگان، داوران را نمی‌شناسند و به عکس. نویسندگان باید به محرمانه بودن فرآیند ارزیابی احترام گذاشته و هویت خود را برای داوران آشکار نسازند و به عکس.

ب.وظایف داوران

1.کمک به تصمیم‌گیری تحریریه: داوران با بررسی کیفی، محتوایی و علمی مقالات، از طریق ارتباط با اعضای تحریریه و یا نویسنده به بهبود و ارتقاء کیفی و محتوایی مقالات کمک می‌کنند.
2. سرعت عمل: داوران باید پس از بررسی اولیه، بلافاصله سردبیر نشریه را در جریان نتیجه داوری از جمله عدم داوری مقاله به دلیل نبودن موضوع مقاله در حوزه تخصص او، کمبود وقت و یا داوری همراه با تآخیر به دلیل نداشتن فرصت کافی، عدم دسترسی به امکانات کافی و... قرار دهد.
3. محرمانه بودن اطلاعات: مقالات و کلیه اطلاعات موجود در آن باید برای داور محرمانه تلقی شده و در حفظ آن بکوشد.
4. داوری مستند و منصفانه: داوری مقالات باید بر اساس مستندات علمی و استدلال کافی باشد، منصفانه و به روشنی نقاط قوت و ضعف مقاله بیان شود و از اعلام نظر سلیقه‌ای، شخصی، سیاسی، نژادی و مذهبی در داوری خودداری شود.
5. توجه به منابع مقاله: کلیه مطالب و نقل قول‌های به کار رفته در منابع باید با ارجاع دهی کامل کتابشناختی در کتابنامه همراه باشد.

ج. وظایف نویسندگان

1. نویسنده مسئول باید با ارسال تعهدنامة کتبی همراه مقاله مبنی بر اینکه، مقاله وی تا اعلام نتیجه (حداکثر شش ماه از زمان تحویل به مجله)، به نشریه دیگری فرستاده نخواهد شد. همچنین مقالة ارسالی در هیچ همایشی(داخلی، ملی یا بین‌المللی) ارائه یا در هیچ نشریه‌ای چاپ نشده باشد. بدیهی است مسئولیت حقوقی ارائه یا انتشار مقاله یا نقد در نشریات دیگر، برعهدة نویسنده یا نویسندگان آن است.
2. در مقالات مشترک با استاد و یا مستخرج از پایان‌نامه، که با نظارت استاد راهنما نوشته شده‌اند، لازم است ضمن جلب نظر ایشان، نام استاد راهنما در مقاله قید گردد.
3. مقاله باید حاصل دستاورد مؤلف یا مولفان و دارای اصالت و نوآوری و ماهیت تحلیلی باشد. در صورت استفاده از تحقیقات سایر افراد، با ذکر منبع در مقاله آورده شود و از بهره گیری از آثار دیگران بدون ارجاع خودداری نمایند.
4. در نگارش مقاله باید روش پژوهش علمی رعایت شود و از منابع معتبر و اصیل استفاده شود. با ارجاع دهی کامل، ضمن رعایت امانت در نقل مطالب، و حقوق اشخاص، از طرح موضوعات حساس و غیراخلاقی، سلیقه‌ای و شخصی، نژادی و مذهبی و اطلاعات جعلی و یا ترجمه آثار دیگران بدون ذکر عنوان در مقاله خودداری کنند.
5. هنگام ارسال مقاله، قید نام و نام خانوادگی نویسنده به همراه مشخصات (مرتبه علمی، شماره تماس نویسنده، دانشگاه محل خدمت و نشانی پست الکترونیکی) الزامی است.
6.  ارائه همزمان یک مقاله به چند نشریه و یا مقالات منتشر شده و یا پذیرش شده به سایر نشریات خلاف منشور اخلاقی و قوانین است.
7. ارجاع‌دهی مناسب: ارجاع دهی شامل ذکر کلیه کتاب‌ها، نشریات و پایگاه‌های اینترنتی و سایر تحقیقات اشخاص در کتابنامه است. باید مشخصات کامل منابع ارجاعی مطابق شیوه نامه مصوب نشریه باشد.
8. ذکر فرد مسئول و همکاران در مقاله: نویسنده مسئول مقاله کسی است که در تهیه، آماده‌سازی، و نگارش مقاله سهم عمده به عهده دارد. سایر نویسندگان نیز به عنوان همکار در مقاله ذکر می‌شوند. کلیه نویسندگان باید مقاله را مطالعه و نسبت به ارائه آن به توافق رسیده باشند.
9. ذکر پشتیبان‌های مالی: نویسنده مسئول باید در صورت وجود پشتیبان مالی برای نگارش مقاله، آنها را در مقاله معرفی نماید.
10. سرقت علمی: ثبت مقاله در سامانه نشریات مؤسسه توسط نویسنده مسئول صورت می‌گیرد. همه نویسندگان مقاله در مورد اصالت اثر مسئول هستند.